Προιόντα


Καλάθι Αγορών
Το Καλάθι σας είναι άδειο

Αναζήτηση

Σελίδες 


Γύρη

Το προϊόν είναι διαθέσιμο

Κατασκευαστής :  Αλεξανδρινή Μελισσοκομία
Κωδικός :  Γ1

   5,00 €
Οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α


Η γύρη αποτελεί τον συνδετικό κρίκο στην μακριά αλυσίδα διατήρησης και πολλαπλασιασμού των ειδών στη γη. Είναι το μέσο με το οποίο το αρσενικό γενετικό υλικό των φυτών μεταφέρεται από τα αρρενα (στήμονες) στα θήλεα πολλαπλασιαστικά όργανα των φυτών (ύπερος) και ένας τρόπος για την μεταφορά αυτή είναι και η μέλισσα (επικονιαστής). Ένα μέρος απ΄ αυτήν η μέλισσα κατά τις επισκέψεις της στα λουλούδια αφού την συλλέξει, την αναμίξει με νέκταρ και την επεξεργαστεί την πλάθει σε μικρούς κόκκους σαν τραχανά και αφού την τοποθετήσει σε ειδικά καλαθάκια που διαθέτει για τον σκοπό αυτό στα δύο πίσω πόδια της την μεταφέρει στην κυψέλη προκειμένου να την χρησιμοποιήσει σαν πρωτεϊνική τροφή στα μωρά της. Αποτελεί την μοναδική πηγή πρωτεϊνών για την μέλισσα και παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση του είδους ,είναι το λεγόμενο <<μελισσόψωμο>>.

Η γύρη είναι περισσότερο γνωστή εξαιτίας των αλλεργιών που προκαλεί, όμως λίγοι γνωρίζουν ότι οι κόκκοι της αποτελούν ένα εξαιρετικά φυσικό θρεπτικό προϊόν με τονωτικές ιδιότητες και για τον άνθρωπο. Μία με δύο  κουταλιές του γλυκού γύρη καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Oι πρωτεΐνες μάλιστα της γύρης αποτελούν το 20% της σύστασής της. Επιπλέον, η γύρη αποτελεί και ισχυρό αντιανεμικό προϊόν, καθώς περιέχει σίδηρο, που ευνοεί το σχηματισμό των συστατικών του αίματος. Έχει διουρητικές ιδιότητες και παίζει τον ρόλο <<προστάτη>> του προστάτη .Και κάτι πολύ σημαντικό επίσης που το άφησα τελευταίο χάριν εντυπώσεων, αποτελεί καλόσύμμαχο της σεξουαλικής επιθυμίας. Οι μελισσοκόμοι, αμέσως μετά τη συλλογή της με ειδικούς για τον σκοπό αυτό γυρεοσυλλέκτες, η οποία είναι αποτέλεσμα πολλών χιλιάδων πεταγμάτων της μέλισσας και μεθοδικότητας του μελισσοκόμου, την καταψύχουν και  την διαθέτουν συσκευασμένη σε βαζάκια. Αυτό είναι και το πιο γνήσιο προϊόν. Ωστόσο, όμως εξίσου θρεπτική είναι και σε  αφυδατωμένη  μορφή,  που μπορεί να καταναλωθεί αυτούσια ή να προστεθεί σε χυμούς φρούτων, στο γιαούρτι ή τη σαλάτα. 

Με τόσα καλά πως να μην είναι αποδεκτή και από τον άνθρωπο;

Σχόλια Πελατών γι αυτό το προϊόν

Σε περίπτωση που μείνατε ικανοποιημένοι από την συναλλαγή σας με την εταιρία μας και το συγκεκριμένο προϊόν, παρακαλούμε γράψτε τα σχόλια σας.

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προιόν, αγόρασαν επίσης...